У мене в Чернівцях дуже гарно.. Старе місто (відсвяткувало позавчора 599 років), завжди було прикладом толерантності, інтелігентності, спокою та культури, мало якись невловимий негласний статус, і за Австро-Угорщини, і за Румунії.
От тільки за комунізму Велика Зрівнялівка зруйнувала все до чого лапи дотяглися...
Приємно йти на роботу вузенькими вуличками вмощеними дрібною брущаткою, дивитися на величних атлантів, що тримають балкони старих будівель, левів перед будівлею обласної ради, пройматися атмосферою спокою..
Але ж - прогрес, урбанізація, західний стиль у всьому: у шкідливому для здоров’я фаст-фуді, у шкідливому для життя ритмі, у коліноприклоніння не перед Богом, а перед грошима..
І замість прогулюючих міщан на вузеньких затишних вулицях ганяють сталеві коні - від найсучасніших, до явних раритетів та архаїзмів. Шум, вихлопи, дратівливі сигнали - НУ ЯКЕ Ж ВОНО ВСЕ ЖАХЛИВЕ!
Мрію про те, щоб у мене в містечку ВЗАГАЛІ перестав їздити транспорт, принаймні, в його старій частині.. Мрію про спокій для рідного міста та його мешканців
эта мечта задела